Category Archives: [:ca]Amèrica[:es]America[:en]America

Nova Galeria: Ecuador

Hola a tots,

Em plau presentar-vos la galeria d’Ecuador, on trobareu un bon grapat de fotografies de colibrís així com d’altres ocells i animals que vem poder fotografiar mentre vem estar allà.

A Ecuador s’hi poden veure prop de 1.600 espècies d’ocells diferents. Nosaltres només vem visitar una petita part del país i tot i veure força espècies ens vem quedar molt lluny d’aquesta xifra.

L’intinerari que vem fer va incloure:

Mindo, on vem visitar diferents llocs i vem estar en diversos allotjaments: Yellow house, San Tadeo, Refugio Paz de las Aves,… entre d’altres.

D’aquesta zona cal remarcar la gran quantitat de colibrís que hi vem veure, les antpites i el gallito de roca que vem poder veure i fotografiar a dos llocs: El Refugio Paz de las Aves i a Las Cotingas.

Zona a l’Est de Papallacta, on també vem estar en un parell de llocs, per a visitar un biotop diferent: Guango Lodge i San Isidro Lodge.

En ambdós allotjaments hi havia força menjadores per als colibrís, i per tant, vem poder fotografiar sense problemes les espècies que s’hi acostaven. Al Guango Lodge vem gaudir del “Sword-billed Hummingbird” un colibrí amb un bec tant o més llarg que el seu cos.

A San Isidro vem poder fotografiar també d’aprop la seva “joia”… el “San Isidro Owl” (Strix sp.) que estan estudiant si es tracta d’una subespècie del Black-Banded Owl (Strix huhula).

Tot seguit vem tornar una mica enrere (vem haver de canviar una mica la ruta que ens haviem plantejat inicialment per a quadrar la disponibilitat dels dos allotjaments anteriors) fins a Bellavista (a prop de Mindo), on ens vem estar al Tandayapa Bird Lodge, on tenen diferents tipus de menjadores perquè els diferents ocells s’hi acostin i es puguin fotografiar amb tranquilitat.

Finalment vem desplaçar-nos fins a la Reserva de Cuyabeno, on ens vem allotjar al Caiman Lodge.

Aquí va ser on vem veure uns quants primats, a més de dofins de l’Amazones i un bon nombre ocells típics de la zona.

El nostre guia, en Luis, va demostrar ser tot un pou de sabiduria indígena i un excel·lent coneixedor de la zona.

Fins aviat!

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Ecuador, Galeries

Nova Galeria: Estats Units

Aquest mes de juliol he visitat alguns Parcs dels USA als estats d’Arizona, Utah i Califòrnia: Grand Canyon, Horshoe Bend, Antelope Canyon, Monument Valley, Arches NP, Brice Canyon NP…

Ha estat un viatge principalment païsatjistic, tot i que els 2 darrers dies vem fer una escapadeta a la zona de Monterrey i de San Simeon (Califòrnia) per a fotografiar una mica de fauna: foques, lleons marins, llúdrigues marines i elefants marins.

He gaudit molt de l’experiència i del païsatge i espero que es vegi reflexat a les fotografies de la nova galeria: Estats Units, que ja podeu visitar.

Espero que us agradin.

Moltes gràcies a tots els que decidiu passar una estoneta mirant les meves fotografies.

Fins a la propera!

Also posted in [:ca]Estats Units[:es]Estados Unidos[:en]U.S.A.[:], [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Galeries Tagged , , , |

Nova Galeria: Bolivia

Ja podeu visitar la galeria de Bolivia.

A Bolivia vem visitar d’una banda l’Altiplà (Salar d’Uyuni i Reserva Eduardo Avaroa) i d’una altra la Selva de Madidi. Dos climes totalment oposats.

El Salar d’Uyuni és el Salar més gran del món. Com a data curiosa dir que es fa servir de referència per a cal·librar els satèlits.

Dins del Salar d’Uyuni, hi ha l’Illa Incahuasi… un illot de terra enmig d’un immens mar de sal. Ple de cactus gegants mil·lenaris, contrasta amb el païsatge del voltant.

La Reserva Eduardo Avaroa és plena de llacunes de diferents colors: Colorada, Verda… és curiós el color que agafen les seves aïgues degut als minerals que s’hi troben. En aquestes llacunes podem trobar 3 espècies diferents de flamencs (de les 6 que existeixen a tot el món: James’ Flamingo (Phoenicoparrus jamesi), Andean Flamingo (Phoenicoparrus andinus) i Chilean Flamingo (Phoenicopterus chilensis). Els més vistosos i abundants quan hi vem ser eren els primers.

En aquest racó del món també trobem mostres d’activitat volcànica: el volcà Ollagüe, el volcà Licancabur i el “Sol de Mañana”, una zona de fangs bullents similar a les que vaig veure a Islandia, entre altres.

Madidi és totalment diferent. La selva és plena de vida, però és difícil veure-la i molt més fotografiar-la. L’espessor de la vegetació i l’alçada dels arbres en són els culpables. Els mamífers són molt porucs i defugen de la presència humana (no hem d’oblidar que fins fa poc temps, l’home els caçava i avui en dia encara hi ha caçadors furtius). Per la nit és més fàcil veure els petits animalons: granotes, aranyes… sobretot amb l’ajuda d’un bon guia coneixedor dels sorolls dels animals.

Espero que gaudiu d’aquest recull de fotografies.

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Bolivia, Galeries Tagged , , |

Nova Galeria: Pantanal

Des d’ara ja podeu visitar la nova galeria sobre el Pantanal, Brasil.

Vem tenir la mala sort d’agafar una onada de fred més llarga i dura del que acostumen a tenir per aquelles terres i gairebé tota la fauna va desaparèixer durant uns dies. El que havia d’estar plè de vida… estava pràcticament mort! Sort que finalment va tornar a sortir el sol i la cosa es va animar una mica.

Espero que us agradi aquesta selecció.

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Brasil, Galeries, Pantanal Tagged , , , |