Category Archives: Bolivia

Nova Galeria: Bolivia

Ja podeu visitar la galeria de Bolivia.

A Bolivia vem visitar d’una banda l’Altiplà (Salar d’Uyuni i Reserva Eduardo Avaroa) i d’una altra la Selva de Madidi. Dos climes totalment oposats.

El Salar d’Uyuni és el Salar més gran del món. Com a data curiosa dir que es fa servir de referència per a cal·librar els satèlits.

Dins del Salar d’Uyuni, hi ha l’Illa Incahuasi… un illot de terra enmig d’un immens mar de sal. Ple de cactus gegants mil·lenaris, contrasta amb el païsatge del voltant.

La Reserva Eduardo Avaroa és plena de llacunes de diferents colors: Colorada, Verda… és curiós el color que agafen les seves aïgues degut als minerals que s’hi troben. En aquestes llacunes podem trobar 3 espècies diferents de flamencs (de les 6 que existeixen a tot el món: James’ Flamingo (Phoenicoparrus jamesi), Andean Flamingo (Phoenicoparrus andinus) i Chilean Flamingo (Phoenicopterus chilensis). Els més vistosos i abundants quan hi vem ser eren els primers.

En aquest racó del món també trobem mostres d’activitat volcànica: el volcà Ollagüe, el volcà Licancabur i el “Sol de Mañana”, una zona de fangs bullents similar a les que vaig veure a Islandia, entre altres.

Madidi és totalment diferent. La selva és plena de vida, però és difícil veure-la i molt més fotografiar-la. L’espessor de la vegetació i l’alçada dels arbres en són els culpables. Els mamífers són molt porucs i defugen de la presència humana (no hem d’oblidar que fins fa poc temps, l’home els caçava i avui en dia encara hi ha caçadors furtius). Per la nit és més fàcil veure els petits animalons: granotes, aranyes… sobretot amb l’ajuda d’un bon guia coneixedor dels sorolls dels animals.

Espero que gaudiu d’aquest recull de fotografies.

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Galeries Tagged , , |