Category Archives: Madagascar

Espècies en perill: Lèmur de nas ample (Prolemur simus)

El lèmur de nas ample (Prolemur simus) es l’espècie més gran dels 3 lèmurs del bambú.

EI20130912_MG_2655

La seva dieta està basada principalment en el bambú gegant (Arhariostachys madagascariensis). Una petita part de la seva dieta (5%) la constitueixen altes espècies de bambú, fruites i altes aliments (terra i bolets).

Endèmic de Madagascar, en l’actualitat la seva distribució es restringeix a diverses àrees de dins i dels voltants del Parc Nacional de Ranomafana.

EI20130912_MG_2690

La destrucció de l’habitat és la major amenaça per a la supervivència del lèmur de nas ample. Inclou la destrucció de les selves pluvials ja sigui per causa de l’agricultura de tala i crema, o per la tala intensiva del bambú. També se’l caça en algunes àrees.

Està classificat com en “Perill Crític d’Extinció” a la llista IUCN del 2002 i es troba a l’Apèndix I de CITES.

Critically Endangered

També es va incloure a la llista dels 25 primats en major perill d’extinció del món (anys 2002, 2004, 2006, 2008 i 2010) publicada per la Conservation of Nature Species Survival Commission Primate Specialist Group (IUCN/SSC PSG), la International Primatological Society (IPS), i per Conservation International (CI). Es calcula que té una població d’entre 100 i 160 exemplars.

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Espècies en perill Tagged , , |

Nova Galeria: Madagascar

M’ha costat una mica més del que em pensava, però finalment ja he acabat la sel·lecció de fotografies de Madagascar, i ja podeu fer-los un cop d’ull a la nova Galeria.

Bàsicament hi trobareu part de la gran biodiversitat que vem poder veure i fotografiar, i alguna fotografia de païsatge, com aquesta, de l’Avinguda dels Baobabs:

Avenue des Baobabs

El viatge va ser fantàstic i voldria repetir abans no desapareixi el que encara queda. Us deixo el contacte del nostre guia, l’Olivier, a la planta d’Enllaços, per si us animeu.

No dubteu en deixar els vostres comentaris, són benvinguts.

Fins aviat!

Esther

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Galeries

Madagascar… Ben aviat!

Al setembre passat vaig passar 3 setmanes a Madagascar, l’illa més gran d’Àfrica i la quarta en tamany del món (éssent una mica més gran que França).

Vem visitar diferents parcs naturals del centre de l’illa amb l’objectiu de gaudir al màxim de la poca natura que queda intacta, doncs el país pateix una important deforestació.

La deforestació a Madagascar és el resultat de tres activitats: l’agricultura de tall i crema (per a crear camps d’arròs), la ramaderia (el zebú no menja herva seca i la cremen perquè torni a sortir, verda) i la producció de llenya i carbó per a cuinar.

Cada any, una tercera part de Madagascar es crema. Nosaltres ho vem poder constatar, no hi havia dia que no veiessim fum a l’horitzó o passessim al costat d’un o més camps acabats de cremar. El que un dia era l’illa verda ara és l’illa vermella (pel color de la seva terra).

La destrucció de l’hàbitat original fa que la majoria d’espècies úniques de Madagascar (+75% són endemismes, és a dir, no es troben enlloc més) estiguin en greu perill d’extinció. És per això que em sento realment afortunada d’haver pogut veure unes quantes d’aquestes espècies i en alguns casos, fins i tot fotografiar-les.

Indri

La galeria de Madagascar us mostrarà un recull de la fauna, flora i païsatges que vem trobar al llarg de la nostra ruta… i espero poder-vos-la ensenyar ben aviat!!!

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Àfrica Tagged , , , |