Category Archives: [:ca]Eslovènia[:es]Eslovenia[:en]Slovenia[:]

Història d’una foto: La Joia Maragda

L’any 2008 vaig visitar Eslovènia, concretament la zona de l’oest (Parc Nacional del Triglav, Alps Julians i Ruta Maragda) i el sud (coves del carst), a més de passar un parell de dies a la capital, Ljubljana.

El que més em va agradar va ser l’oest: els païsatges, el color de l’aigua dels rius… us ho recomano si sou uns enamorats de les fotografies de païsatge (o, simplement, del païsatge)

Quan ja estavem gairebé al final de la “Ruta Maragda” vem trobar aquesta veritable “joia” gràcies al propietari de la casa on ens vem allotjar un parell de dies, el Sr. Kolman (un home encantador), que ens la va recomanar. A la guia que duiem tot just l’anomenavem i hauriem passat de llarg, de no ser per ell.

10mm, f18, 30 seg., ISO 100, filtre polaritzador i trespeus.

Es tracta de la “Slap Kozjak” (cascada Kozjak).

Amb només uns 15 metres d’alçada, impresiona no per la seva alçada, sino per la seva bellesa. L’aigua ha anat erosionant les roques dels voltants al llarg dels segles, formant una espècie de semiesfera o semicova, trencada per la part superior, per on cau l’aigua.

La humitat de l’ambient és molt alta i les roques fosques (gairebé negres) que l’envolten s’han cobert d’una fina capa verda, a joc amb el color de l’aigua.

Jo l’anomeno “La Joia Maragda”, perquè per a mi és una petita joia que va empapar la meva retina de color verd maragda, aquest vert que tant m’agrada, que sempre recordo i que em dóna una gran sensació de tranquilitat quan el torno a mirar.

El verd és un dels meus colors preferits. Suposo que per això, m’agraden especialment aquesta foto, i la del post anterior.

Hi ha algun color que us agradi especialment? Quin?

Also posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Història d'una foto, Making off Tagged , , |

Benvingut/da!!!

Benvingut/da!!!

Abans de res, t’agraeixo que hagis accedit al meu web. Espero que t’hi trobis a gust i que hi passis una estoneta de tant en tant.

L’objectiu principal d’aquest web és compartir amb tots vosaltres (familiars, amics, desconeguts…) les meves fotografies, sense forçar a ningú a veure-les. Tots savem com en pot ser de pesada, una llarga sessió de fotos d’un amic o familiar…

Amb aquest web les podreu veure tantes vegades com vulgueu, el temps que vulgueu…

Per començar, he preparat 3 galeries amb fotografies dels meus inicis en el món de la fotografia de natura i viatges:

–       Islàndia (2007)

–       Eslovènia (2008)

–       Donna Nook (2008 i 2009)

Desitjo que us agradin.

Salutacions,

Esther

Also posted in [:ca]Islàndia[:es]Islandia[:en]Iceland[:], [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Donna Nook, Galeries