Monthly Archives: novembre 2013

Madagascar… Ben aviat!

Al setembre passat vaig passar 3 setmanes a Madagascar, l’illa més gran d’Àfrica i la quarta en tamany del món (éssent una mica més gran que França).

Vem visitar diferents parcs naturals del centre de l’illa amb l’objectiu de gaudir al màxim de la poca natura que queda intacta, doncs el país pateix una important deforestació.

La deforestació a Madagascar és el resultat de tres activitats: l’agricultura de tall i crema (per a crear camps d’arròs), la ramaderia (el zebú no menja herva seca i la cremen perquè torni a sortir, verda) i la producció de llenya i carbó per a cuinar.

Cada any, una tercera part de Madagascar es crema. Nosaltres ho vem poder constatar, no hi havia dia que no veiessim fum a l’horitzó o passessim al costat d’un o més camps acabats de cremar. El que un dia era l’illa verda ara és l’illa vermella (pel color de la seva terra).

La destrucció de l’hàbitat original fa que la majoria d’espècies úniques de Madagascar (+75% són endemismes, és a dir, no es troben enlloc més) estiguin en greu perill d’extinció. És per això que em sento realment afortunada d’haver pogut veure unes quantes d’aquestes espècies i en alguns casos, fins i tot fotografiar-les.

Indri

La galeria de Madagascar us mostrarà un recull de la fauna, flora i païsatges que vem trobar al llarg de la nostra ruta… i espero poder-vos-la ensenyar ben aviat!!!

Posted in [:ca]Notícies[:es]Noticias[:en]News[:], Àfrica, Madagascar Tagged , , , |